HTML Öğrenmek Ne Kadar Zor?

Dijital dünyanın birçok temel direği arasında HTML, uzun süredir var olan bir şeydir. Web sayfaları ve uygulamalar oluşturmak için kullanılır ve bugüne kadar en yaygın kullanılan kodlama dillerinden biri olmaya devam etmektedir.

Bu makaleyi okuyorsan, muhtemelen HTML öğrenmekle ilgileniyorsundur. Belki bir web geliştiricisi veya UX tasarımcısı olmayı bile düşünüyorsun. Bu makalede, HTML'nin temellerini, neden yararlı olduğunu ve HTML'de ustalaşmayı nasıl öğrenebileceğini açıklayacağım. Ancak ilerlemeden önce, aşağıdaki bldirim bilmeni gerekir.

HTML Dersler

HTML Dili öğrenmek istiyorsan k-html.com sana en iyi sonuç için tam ücretsiz olarak bir kurs hazırladı.
Dili öğrenmek için bütün ihtiyacın olduğu şeyler ve araçlar tam ücretsiz olarak kullanabilirsin.



HyperText : "Köprü Metni", "metin içinde metin" olarak tanımlanabilir. İçinde bağlantı bulunan herhangi bir metne hiper metin denir. Bu nedenle, bir web sayfasındaki seni başka bir web sayfasına gönderen bir bağlantıya tıkladığında, bu bir hiper metne tıkladığın anlamına gelir. İki veya daha fazla web sayfasını veya HTML belgesini birbirine bağlamak için bir bağlantıdır.

Markup Language: İşaretleme dili, metin belgesine mizanpaj ve biçimlendirme değişiklikleri uygulamak için kullanılan bir bilgisayar dilidir. İşaretleme dili, metnini dinamik olduğu kadar daha etkileşimli olmasına da yardımcı olur. Resimlere, tablolara ve bağlantılara dönüştürmek için de kullanılabilir.


Neden HTML Öğrenmelisin?

HTML öğrenmenin senin için değerli olmasının birkaç nedeni vardır:

  • En yaygın kullanılan programlama dillerinden biridir.
  • Çeşitli web geliştirme ayarlarında kullanışlıdır.
  • HTML, profesyonel Yazılım Mühendisleri kadar programcı olmayanlar için de yararlıdır.
  • Seni bir kodlayıcı gibi düşünmeyi öğretecek.

Kelimenin tam anlamıyla yüzlerce programlama dili var. Hepsinin kendi yetenekleri ve kullanımları vardır. Bu nedenle kendini özellikle HTML'nin zaman ayırmaya değer olup olmadığını sorabilirsin.

HTML, en yaygın kullanılan biçimlendirme dillerinden biridir. Bu nedenle, sonunda video oyunu programlama, ön uç veya arka uç veya uygulama geliştirmede uzmanlaşmaya karar verirsen, yol boyunca muhtemelen birkaç satır HTML ile karşılaşacaksın.

HTML çok yaygın olduğu için bu, programcı olmayanlar için bile faydalı bir beceridir. Bir web sitesine içerik eklemeni veya tasarım değişiklikleri önermeni sağlayan bir görevdeysen, bazı HTML temellerini bilmek, geliştirme ekibine güvenmek yerine gerekli değişiklikleri kendi başını yapmanı olanak tanır.

Son olarak, HTML öğrenmek, Yazılım Mühendisi olmanın temelini oluşturmanı yardımcı olacaktır. Dili öğrendikçe yavaş yavaş bir programcı gibi düşünmeye başlayacaksın. Diğer daha nüanslı dilleri öğrenmek için zemin hazırlar.

Artık değerine ikna olduğunu göre, yeni başlayan programcılar için öğrenmenin ne kadar zor olduğunu keşfedelim.


HTML Öğrenmek Ne Kadar Zor? Ve HTML'yi Nasıl Öğrenirsin?

Temel bilgiler oldukça hızlı bir şekilde ele alınabildiğinden, HTML'nin öğrenilmesi nispeten kolaydır. Ve yaratmanı izin verdiği şeyle, aynı zamanda oldukça güçlü bir araçtır. Dili tasarlamak ve sürdürmekle görevli kuruluş olan World Wide Web Konsorsiyumu veya W3C'nin yönetimi altında, HTML sürekli olarak geliştirmelerden geçmektedir. Amaçları, hızla büyüyen internet izleyicisinin taleplerini karşılamaktır.

HTML öğrenmeni ne kadar sürdüğü, onu ne için kullanmak istediğini bağlıdır. Basitçe HTML ilkelerini bilmek, kodları okumak ve ezberlemek için birkaç gün sürmelidir. Aslında, temel bilgileri bir saat kadar kısa bir sürede öğrenebilirsin! Etiketleri anladıktan sonra, kendi HTML sayfalarını oluşturmaya bile başlayabilirsin!

Ancak, HTML kullanmak ve etkileşimli web siteleri tasarlamak tamamen farklı bir hikaye. İyi bir web sitesi tasarlamanın yaklaşık %50 beceri ve %50 yetenek olduğuna inanıyoruz. HTML tekniklerini öğrenmek ve doğru etiket kullanımını bilmek işini büyük ölçüde iyileştirebilir.

Ayrıca, odaklandığın hedef kitlenin yanı sıra iyi tasarım bilgisine sahip olmak, web siteni başarı şansını artıracaktır. Neyse ki, tüm bu gereksinimler araştırılabilir ve yerine getirilebilir. Sadece çaba göstermeye istekli olmanı gerekir. Bu sonuçta seni daha iyi web siteleri oluşturmaya yönlendirecektir.

Web siteni çalıştırmaya başladığında, ondan HTML'ye ek olarak öğrenebileceğin çok çeşitli becerilere tanık olduğuna şaşıracaksın. Bu beceriler, grafik tasarım ve tipografi yönlerinden bilgisayar programlamaya kadar değişebilir. Bilgisayarlarla genel verimliliğin çok artacağını fark edeceksin.

Bununla birlikte, HTML öğrenmenin en iyi yanı, her zaman çevrimiçi olmanı gerek olmamasıdır! Tüm web siteni kodunu çevrimdışı olarak yazabilir ve bilgisayarını kaydedebilirsin. Ardından, tek yapmanı gereken tüm dosyaları web'e aktarmak. Ne zaman ekleyecek yeni içeriğin varsa, bunu web siteni mevcut çevrimiçi sürümüne yüklemeni yeterlidir. işte bu kadar!

HTML kodu yazmak için özel bir yazılıma ihtiyacın olmamasına ve herhangi bir metin düzenleyicisi işi yapmasına rağmen, iyi bir HTML düzenleyicisi daha fazla işlevsellik ve kullanım kolaylığı sunacaktır. HTML kodunu yazarken, World Wide Web Consortium'da ücretsiz olarak sunulana benzer bir HTML doğrulayıcı kullanarak doğrulamak her zaman iyi bir fikirdir.

Onunla eğlen ve dene! Ancak işini bittiğinde gereksiz tüm kodları kaldırmayı unutma. Kod ne kadar kısa olursa, tarayıcının yüklenmesi o kadar kolay olur.


Profesyonel Programcı Olmak

Umarım bu makale sana HTML ile ilgili bazı görüşler ve sorulara cevaplar vermiştir. HTML, belki de ustalaşması en kolay ön uç programlama dillerinden biridir. Yani HTML öğrenmek istiyorsan, Şimdiden başla! Sabır ve pratikle bu popüler dilden en iyi şekilde yararlanmayı öğreneceksin.

HTML'de profesyonel olmak, ondan ne beklediğini bağlıdır ve dili her kullandığında daha iyi kullanacaksın.